Varför Chainformation?

Smarta lösningar för vanliga utmaningar när man bygger en kedja

Vi på Chainformation har varit med ett tag nu, så vi vet att i en växande kedja blir snabb, strukturerad och effektiv kommunikation avgörande för framgång. Äger eller leder du en kedja, vet du att det väller in frågor från alla håll, samtidigt som du skall upprätthålla kvalitet och rutiner och hinna med marknadsföring. Det kan vara en rejäl utmaning, som att jonglera 20 bollar, och stå på ett ben. Det är här Chainformation kommer in i bilden – vi kan jonglera bollarna åt dig.

Chainformation är en digital plattform designad för att ge kedjeägare kraften att effektivt leda och stödja sin organisation. Vi löser flera kritiska utmaningar som varje kedjeledare står inför:

 • Kommunikation:
  Med Chainformation blir information enkel att dela och hitta. Inget mer letande efter dokument i gamla mejl eller filer som lagras på olika platser, eller myriarder med chattappar och sms. All information är organiserad och lättåtkomlig för dem som behöver den. Med smart rollstyrning av behörigheter får varje kollega endast den info de behöver, varken mer eller mindre.

  Tänk dig till exempel att du lanserar en ny meny i din restaurangkedja. Med Chainformation kan du snabbt och enkelt skicka ut recept, instruktionsvideor och marknadsföringsmaterial till alla dina restauranger samtidigt – och följa upp så det blir utfört.

 • Kvalitetskontroll och Compliance:
  Chainformation hjälper dig att säkerställa att alla dina enheter följer de uppsatta standarder och rutiner som är kritiska för din kedjas framgång. Digitala checklistor och revisionsverktyg gör det enkelt att övervaka och rapportera efterlevnaden. Eventuella avvikelser och fel kommer till ytan direkt och ligger inte och ruttnar tills det stinker.

  Låt oss säga att du driver en butikskedja och vill säkerställa att alla butiker följer dina kampanj- och merchandising-riktlinjer. Med Chainformation kan du enkelt distribuera digitala checklistor till varje butik för att verifiera att allt är på plats och som det ska, till och med tvingande foto.

 • Utveckling och Support:
  Chainformation gör det möjligt för dig att ge din organisation de bästa förutsättningarna för framgång. Från att dela kunskap och utbildningsmaterial, till att snabbt kommunicera förändrade rutiner och procedurer – allt kan hanteras inom Chainformation.

  Föreställ dig en situation där din gymkedja plötsligt måste ändra sina sanitetsrutiner på grund av en pandemi (jo, tänk det kan faktiskt hända!). Med Chainformation kan du snabbt och effektivt dela dessa nya rutiner med alla dina gym, samtidigt som du kan övervaka deras efterlevnad.

Kort sagt, Chainformation är mer än bara en digital plattform. Det är din partner i att driva en framgångsrik, organiserad och effektiv kedjeverksamhet. Ta steget och låt Chainformation vara den stöttepelare du behöver för att driva din kedja mot nya höjder.

Boka en demo redan nu!

Branschspecifika lösningar

Chainformation är lätt att anpassa till din verksamhets unika behov – oavsett hur stor din kedja är, vilken bransch du verkar i eller vilka processer och rutiner du följer. Nedan har vi valt ut några av de vanligaste branscherna för våra kunder.

Restaurang, F&B

Dina gäster förväntar sig god service från kunnig personal, och de vill ha en ren, bekväm och säker miljö. Utmaningen ligger i att leverera en enhetlig upplevelse på alla restauranger, oavsett om du har fem eller 500 enheter. Chainformation är lösningen. Digitala verktyg hjälper personalen att utföra alla återkommande rutiner och viktiga uppgifter enligt standarder. Eventuella avvikelser upptäcks och rapporteras i realtid.

Retail

Att driva fysiska butiker är en utmaning men det finns vinnare och de bästa varumärkena i klassen har mycket gemensamt.  För dem är förmågan att uppfylla och överträffa kundernas förväntningar kärnan. De utmärker sig på områden som butiksupplevelser, förstklassig visuell marknadsföring och naturligtvis kundservice. Svårigheten ligger i att se till att kunderna möts av samma höga standard i alla butiker. Chainformation med sin uppsättning effektiva verktyg hjälper till att överbrygga klyftan och höja den operativa kvaliteten genom att se till att rutiner följs i alla butiker.

Tjänster

Frisörsalonger, bilservice eller sjukgymnaster – kedjans förmåga att kommunicera och synkronisera operativa standarder, processer och rutiner till alla enheter, franchisetagare och personal är en kritisk framgångsfaktor. Med en digital plattform som Chainformation kan ditt varumärkes kollektiva kunskap och ”best practice” enkelt spridas till personalen utifrån behov av information, styrt av deras roll/funktion och arbetsbeskrivning.

Gym/fitness

Kvalitetskontroll är alltid centralt för kedjans ansikte utåt. Det är viktigt att säkra så all utrustning är ren, säker och fungerar som den ska, att duschar och omklädningsrum rutinmässigt rengörs och saneras, att kylskåp är fyllda och att handdukskorgar och papperskorgar töms regelbundet. Med Chainformation, ett digitalt app-baserat verktyg för uppgifter och checklistor, kan personalen enkelt guidas att utföra dagliga genomgångar av lokalerna, undersöka och kontrollera att all utrustning är okej och att lokalerna är säkra och tilltalande.