”Vi har samarbetat med Chainformation sedan 2004, och deras experter har kontinuerligt hjälpt oss att anpassa plattformen till våra affärsmål”
– Christian Bellander, Chief Operating Officer på O´Leary’s Trademark

O’Learys växer från lokalt till globalt koncept med laserfokus på franchise support och brand compliance

O’Learys grundades i Göteborg 1988 och består av informella eventrestauranger med stilen “Bostonian neighborhood bar”. Konceptet består av allt från den lokala sportrestaurangen i kvarteret till megaanläggningar med bowling och go-cart och specialanpassade enheter för flygplatser och centralstationer.

O’Learys har idag vuxit till en internationell kedja med restauranger i ett tiotal länder, med en kedjeomsättning på över 2 miljarder SEK och med två stycken ”Årets Franchisekedja”-utmärkelser från branschorganisationen Svensk Franchise.

Utmaning och behov

I och med att O’Learys tillväxt tog ordentlig fart och man utvecklade verksamheten med multipla koncept och internationell expansion, fick man också en komplex organisation med multipla lager. Franchisetagarna kan ansvara för ett flertal restauranger i en viss marknad, och O’Learys-anläggningarna i sig kan dessutom vara ganska stora organisationer med över 40-50 anställda i flera olika roller och ansvarsområden.

En organisation av denna storlek genererar massor av information på daglig basis. Allt från strategiska uppdateringar av handböcker och manualer, till dagliga nyhetsflash om leveransförseningar, kampanjer och generella händelser.

Vår lösning

Med Chainformation vid sin sida har O’Learys transformerat från en lokal svensk verksamhet till en internationell franchisestjärna med “best-in-class” drifts- och arbetsprocesser. O’Learys centrala supportkontor kan genom Chainformations plattform direkt i webbläsaren uppdatera all information, inklusive justeringar i handböcker. När O’Learys öppnar upp på en helt ny marknad kan de snabbt skapa motsvarande strukturer i systemet och kopiera över globala konceptmanualer och rutindokumentation.

O’Learys hela ström av information kanaliseras genom Chainformations tredimensionella roll-och rättighetsstruktur, vilken även hanterar olika språk för respektive marknad. Varje enskilde medarbetare behöver därför enbart förhålla sig till information som är specifik för deras roll eller ansvarsområde i det restaurangkoncept och marknad som de jobbar inom. Inte för lite, inte för mycket, bara rätt information. Den konstanta tillgången till relevant information i kombination med direkta notifieringar leder till en arbetsstyrka som alltid är up to date.

www.olearys.se