Information om vår organisation och webbsida

Vår integritetspolicy omfattar Chainformation och vår webbsida, www.chainformation.com/sv/co.uk samt blog.chainformation.com/se. Den täcker även all e-postkommunikation vi kan komma att skicka till dig eller ditt företag. Chainformation är baserat i Sverige.

Vi är måna om att att skydda din integritet. Denna integritetspolicy beskriver hur vi samlar in information från dig och vad vi kan använda den för. Läs policyn för att förstå hur din information kommer att behandlas. Denna policy kan ändras över tid så kontrollera den gärna regelbundet.

Villkoren för detta uttalande bör läsas tillsammans med våra användarvillkor, eventuella ytterligare villkor, ansvarsfrister eller andra avtalsvillkor som du har ingått med oss samt gällande lagar och förordningar.

Vilka personuppgifter vi samlar in och varför vi samlar in den

Kommentarer

När besökare lämnar kommentarer på webbsidan så samlar vi utöver uppgifterna som fylls i i formuläret även in besökarens IP-adress och webbsideagent, för att kunna förhindra spam.

En anonymiserad sträng som skapats från din e-postadress (en så kallad hash) kan tillhandahållas till tjänsten Gravatar för att se om du använder den. Gravatar-tjänstens integritetspolicy finns här: https://automattic.com/privacy/.

Efter att din kommentar har godkänts så är din profilbild synlig för allmänheten ihop med kommentaren.

Media

Om du laddar upp bilder till webbsidan så bör du undvika att ladda upp bilder med inbäddad platsdata (EXIF GPS). Alla besökare på webbsidan kan ladda ner och komma åt platsdata från bilder på webbsidan.

Kontaktformulär

När du fyller i något av våra formulär så samlar vi in den personliga data som du anger, så som exampelvis namn och kontaktuppgifter. Syftet med lagringen av denna data är att vi ska kunna kontakta dig i enlighet med det formulär du fyllt i.

Kakor (Cookies)

Om du lämnar en kommentar kan du välja att spara ditt namn, e-postadress och webbplats i cookies, så att du inte behöver fylla i dina uppgifter igen när du lämnar en annan kommentar. Dessa kakor kommer att sparas i ett år.

Inbäddat innehåll från andra webbsidor

Artiklar och andra sidor på webbsidan kan innehålla inbäddat innehåll (t.ex. videos, bilder, artiklar eller annat). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig på samma sätt som om besökaren har besökt den andra webbplatsen.

Dessa webbplatser kan samla in data om dig, använda cookies, bädda in ytterligare spårning från tredje part och övervaka din interaktion med det inbyggda innehållet, inklusive att spåra din interaktion med det inbäddade innehållet om du har ett konto och är inloggad på den webbplatsen.

Analytics

Under tiden som du besöker vår weebsida kan följande data komma att samlas in om dig: Besökstid, begärt innehåll, IP-nummer och annan information som din webbläsare skickar till våra webbservrar när förfrågningar görs. Genom att använda cookies för att identifiera dig samlas även följande in: Din webbläsare, webbläsarinställningar och huruvida du kom till vår webbsida via innehåll eller annonser på andra webbplatser eller i e-postmeddelanden.

Vi kan kombinera informationen vi samlat in från dig med information från andra källor, som offentliga register eller privata organisationer.

Vem vi delar dina personuppgifter med

Vi har tagit fram säkerhetspolicyer, regler och vidtagit tekniska åtgärder för att försöka skydda personuppgifter som vi har under vår kontroll från:

  • otillåten åtkomst,
  • felaktig användning eller avslöjande,
  • otillåten modifikation, samt
  • olaglig förstörelse eller oavsiktlig förlust.

Alla våra anställda och datahanterare som har tillgång till och eller är förknippade med behandlingen av personuppgifter är skyldiga att respektera sekretessen för dina personuppgifter.

Under vissa omständigheter kan vi ge dina personuppgifter till organisationer som arbetar på vår vägnar och med samma intressen som oss. Vi kommer att se till att leverantören har lämpliga säkerhetsåtgärder på plats och kommer kontraktuellt kräva att de följer denna integritetspolicy.

Med undantag för var du uttryckligen har gett oss tillåtelse till så kommer vi inte att vidarebefordra dina personuppgifter till andra organisationer (med undantag för ovanstående) eller publicera dem offentligt. Om du har begärt att vi vidarebefordrar detaljer till närstående organisationer kommer vi att kräva att de följer denna integritetspolicy.

Dina personuppgifter kommer aldrig att delas utanför EU.

Hur länge dina personuppgifter kan komma att lagras

Om du lämnar en kommentar behålls kommentaren och dess metadata på obestämd tid. Det är för att vi automatiskt ska kunna känna igen och godkänna eventuella uppföljningskommentarer istället för att de ska placeras i en modereringskö.

Om du fyller i ett formulär så kommer uppgifterna att sparas på obestämd tid så att vi kan kontakta dig enligt beskrivningen i formuläret.

De rättigheter du har över dina personuppgifter

Om du har lämnat en kommentar eller fyllt i något av våra formulär så kan du begära att få en fil exporterad med alla de personuppgifter vi lagrat om dig, innehållandes alla de uppgifter du har lämnat till oss. Du kan också begära att vi raderar alla personuppgifter vi lagrat om dig. Detta inkluderar inte uppgifter som vi är skyldiga att behålla för administrativa, juridiska eller säkerhetsmässiga ändamål.

För att begära att vi tar bort alla lagrade personuppgifter om dig, kontakta oss på policy at chainformation punkt com. Om du får våra nyhetsbrev via e-post och inte längre vill ta emot dessa så kan du alltid använda funktionen ”avregistrera dig från utskick” som finns längst ner på alla våra nyhetsbrev.

Om du är missnöjd med hanteringen av dina personuppgifter tycker vi att du i första hand skall vända dig till oss men du har såklart rätt att lämna in klagomål hos Datainspektionen. Du hittar mer information om dina grundläggande rättigheter och hur du lämnar in klagomål på deras webbplats.

Vart vi skickar dina personuppgifter

Besökares kommentarer kan komma att kontrolleras via en automatiserad spamdetekteringstjänst.

Kontaktinformation

Den organisation som ansvarar för att behandla dina personuppgifter är Chainformation Management Systems AB, och dataskyddsombud för webbsidan är Anders Hall. Vill du komma i kontakt med oss, gör det här.